BIUS

In vivo

„In vivo“ je studentski časopis Udruge studenata biologije – BIUS. Prvi broj je izašao 1998. godine, a do 2012. godine izašlo je 18 brojeva koji su uglavnom tiskani zahvaljujući financijskoj potpori Prirodoslovno – matematičkog fakulteta i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Uređivanjem časopisa i pisanjem članaka bave se studenti, iako specijalizirane članke povremeno pišu i asistenti, profesori te vanjski suradnici.

„In vivo“ je stekao i internacionalno priznanje, kao član Europske organizacije studentskih medija – SPINE. SPINE (Student Press in Europe) je europska neformalna mreža studentskih medija osnovana na konferenciji u Helsinkiju 2004. godine koja okuplja 50-tak studentskih novina i časopisa iz cijele Europe.

Cilj časopisa je upoznati čitatelje s radom Udruge studenata biologije – „BIUS“, aktualnim događajima na fakultetu i sveučilištu te im ozbiljne teme približiti na opušten i lako čitljiv način. „In vivo“ pokriva jako široki spektar tema: od znanstvenih članaka vezanih za područje studiranja, kroz razna studentska događanja pa do savjeta starijih studenata mlađima, te intervjua profesora i profesionalaca u relevantnim područjima. Sadržajem koji obiluje karakterističnim humorom te atraktivnim izgledom ”In vivo” nastoji privući što više čitatelja i uspješno potiče studente na uključivanje u studentske projekte Udruge studenata biologije – „BIUS“, a i u druge aspekte studentskog života.

Postojanje ovakvog časopisa već godinama pruža priliku studentima biologije da predstave svoje interese široj javnosti, izvjeste o projektima u kojima su sudjelovali, komentiraju aktualna zbivanja te se okušaju u kreativnom pisanju. „In vivo“ stoga igra važnu ulogu u širenju relevantnih informacija i uspostavljanju komunikacije među studentima, čime se duh Udruge studenata biologije – „BIUS“ prenosi iz generacije u generaciju.

Uredništvo 2013./2014.:

  • invivo.casopis(at)gmail.com

Leave a Reply