BIUS

Projekti

Projekti su stupovi i suština djelovanja BIUS-a te se kroz njih ostvaruje i najveći dio ciljeva Udruge. Biološki kamp, popularni Veliki teren, središnji je događaj svake BIUS-ove administracije. U njemu sudjeluju sve ili barem većina sekcija. Uglavnom je praksa da se takvi tereni održavaju u Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode s kojima BIUS tradicionalno dobro surađuje.

Biološki kampovi, osim što predstavljaju i izvrstan poligon za pripremu budućih znanstvenika, mjesta su druženja, razmjene iskustava i sklapanja prijateljstava koja će, nadamo se, jednog dana rezultirati i znanstvenom suradnjom.

Projekti u organizaciji pojedinih sekcija manjeg su opsega i u njima sudjeluju samo članovi sekcije pod kojom se projekt odvija.

Organizacija ovakvih događanja i samo sudjelovanje u njima daje studentima biologije zagrebačkog PMF-a uvid u ono što ih sutra očekuje u areni Hrvatske i svjetske znanosti. Nadamo se da će nam to iskustvo barem malo pomoći u ostvarenju uspješne karijere i ostavljanja trajnog pečata u biološkim leksikonima. Ako se to i ne dogodi uvijek ostaje ono što nam nitko ne može oduzeti: prijateljstva, ljubavi i lijepe uspomene.

Leave a Reply