BIUS

Sekcije

Djelovanje BIUS-a najviše se očituje kroz rad njegovih sekcija. Sekcije okupljaju studente sa zajedničkim interesom za proučavanje i zaštitu pojedinog biotopa ili životinjske skupine. Takva definicija zapravo nije potpuna jer u sklopu BIUS-a djeluju još Botanička sekcija te je ranije djelovala Sekcija za bioinformatiku. Svaka sekcija dužna je izabrati mentora i voditelja.

Mentor može biti svaki diplomirani biolog. Uloga mentora je edukacija, savjetovanje i usmjeravanje članova sekcije prilikom izvedbe projekata i izlaska na terene. Postojanje mentora također daje određenu težinu radovima koje studenti izrađuju i objavljuju.

Voditelj je student biologije izabran na to mjesto od članova sekcije. On je glavni i odgovorni za rad sekcije i njenih članova. U njegove obveze spada regrutacija novih članova i osiguranje kontinuiteta u radu sekcije održavanjem sastanaka te organizacijom predavanja, terena i projekata.

Svrha postojanja sekcije je stjecanje detaljnog uvida, znanja i iskustva za ono područje kojim se sekcija bavi. Nešto takvo, zbog općenitosti predmeta, u redovnoj nastavi nije moguće.

Leave a Reply