BIUS

Ptice

Imate dobar sluh i još bolji vid? Četiri do pet sati spavanja vam je više nego dovoljno, ali ne znate gdje iskoristiti te vrline? Ornitološka sekcija je pravo mjesto za vas !

Sekcija za ptice jedna je od najdugovječnijih BIUS-ovih sekcija. Prvi voditelj sekcije, Luka Jurinović, započeo je prije desetak godina divan posao edukacije svih studenata biologije koji žele upoznati svijet ptica. Antica i Željka preuzele su sekciju od Luke i jednakim žarom nastavile voditi sekciju. Nakon njih došla je nova generacija «bolonjaca» koji se trude održati sekciju jednako uspješnom i zanimljivom novim članovima.

Kao što rekoh, glavna zadaća sekcije za ptice je obrazovati nove naraštaje ornitologa koji će kada jednom završe studij biologije i napuste sekciju, znati prepoznati svaku pticu koju vide ili čuju. Već od prvih terena u Maksimiru i  prebrojavanja ptica po ribnjacima otkriti ćete jedan fascinantan novi svijet i polako će vam postati jasno zašto je ornitologija danas jedna od najpopularnijih grana zoologije.

Važan dio našeg rada je i prstenovanje ptica. Tako ćete u prstenovačkim kampovima moći upoznati ptice mnogo detaljnije nego gledanjem kroz dalekozor, a jednog dana možda ćete i vi dobiti dozvolu za prstenovanje ptica.

Naoružani samo dalekozorima i dobrom voljom «ptičari» su dali svoj doprinos svim BIUS-ovim terenima, a da bi sekcija doživjela i buduće terene, potrebni su nam novi članovi kojima ćemo sa zadovoljstvom prenijeti svo naše znanje.

Voditelji:

Mentor:

  • mag. oecol. et. prot. nat. Luka Basrek, DZZP

Leave a Reply